Η πιο αναβαθμισμένη άσκηση «Παρμενίων» των τελευταίων ετών

Με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο και μέσα σε καταιγισμό πυρός απ’ όλα τα μέσα του Στρατού Ξηράς, τα επιθετικά ελικόπτερα αλλά και τα μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, πραγματοποιήθηκε η τελική φάση της μεγάλης διακλαδικής ασκήσεως «Παρμενίων 2017» στο πεδίο βολής Ψηλός Στάλος στα Λάβαρα Έβρου, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μια άσκηση που ήταν η πιο αναβαθμισμένη των τελευταίων ετών και με εντυπωσιακό αριθμό προσκλήσεως εφέδρων και συμμετοχής εθνοφυλάκων, σε σχέση πάντα με τα τελευταία χρόνια και ιδίως με πέρσι που είχαν κληθεί μόλις 11 έφεδροι για τον «Παρμενίωνα» στον Έβρο.

Φέτος, αντιθέτως, στην τελική φάση ασκήθηκαν 2.129 Aξιωματικοί και οπλίτες, από τους οποίους 117 εθνοφύλακες και 149 έφεδροι, της 30ής Μηχανοκινήτου Ταξιαρχίας Πεζικού της ιστορικής XVI (16ης) Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού.

Μιλώντας μετά το τέλος της άσκησης, ο ΥΕΘΑ Π. Καμμένος τόνισε ότι «στέλνουμε μήνυμα ειρήνης και φιλίας προς όλους τους γείτονές μας. Αλλά και ταυτόχρονα ένα μήνυμα ξεκάθαρο και αδιάλειπτο, ότι η εθνική μας κυριαρχία, η εδαφική ακεραιότητα και ανεξαρτησία δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης, δεν επιδέχεται εκπτώσεις. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό από αυτές», ενώ εξήρε και τον ρόλο που θα κληθεί να διαδραματίσει η Εθνοφυλακή, εντός του πλαισίου της πραγματοποιούμενης από το ΓΕΕΘΑ αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ Σ. ΜΠΛΑΒΕΡΗΣ
(ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ-07/10/2017)

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου