Όποιος γράψει ενάντια στην επίθεση του Ερντογάν στην Εφρίν συλλαμβάνεται – 300 μέχρι στιγμής

Οι τουρκικές Αρχές έθεσαν υπό κράτηση περισσότερα από 300 πρόσωπα ως ύποπτα ότι έκαναν «τρομοκρατική προπαγάνδα» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επειδή κατέκριναν την επίθεση που έχει εξαπολύσει το τουρκικό καθεστώς από τις 20 Ιανουαρίου στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία.

Από την έναρξη της επιχείρισης «Κλάδος Ελαίας», έτσι ονομάζεται η τουρκική επίθεση στους Κούρδους της Εφρίν, «έχουν τεθεί υπό κράτηση 311 άτομα που έκαναν τρομοκρατική προπαγάνδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε σχέση με την επιχείρηση στην Εφρίν», ανέφερε τη Δευτέρα σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών.

Η Τουρκία έχει στόχο τη σοσιαλπατριωτική πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας, τις «Μονάδες προστασίας του λαού» (YPG), η οποία χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» από την Άγκυρα, αλλά είναι σύμμαχος του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών.

Πολλοί τοπικοί αξιωματούχοι του σοσιαλιστικού φιλοκουρδικού κοινοβουλευτικού κόμματος της Τουρκίας, του HDP, έχουν συλληφθεί επίσης αφότου άρχισε αυτή η επίθεση.

Σε ανακοίνωσή του που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, το φιλοκουρδικό HDP ζητεί από τη διεθνή κοινότητα «να αναλάβει αμέσως δράση για να βάλει ένα τέλος» στην τουρκική επιχείρηση, η οποία χαρακτηρίζεται «εισβολή».

Αξιωματούχος του HDP δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως 209 μέλη του έχουν συλληφθεί από τις 20 Ιανουαρίου για «τρομοκρατική προπαγάνδα» και «υποκίνηση μίσους».

tribune.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου