Μέλος του «Ρουβίκωνα» επέστρεψε από τη Ράκκα

Σε ανάρτησή του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ο Ρουβίκωνας καλωσορίζει στην Ελλάδα ένας μέλος του που επέστρεψε από τη Ράκκα, όπου και πολέμησε. «Η επιλογή του συντρόφου μας δεν μπορούσε παρά να βρει τον σεβασμό και την στήριξη από τον Ρουβίκωνα. Απελευθερωτικός σκοπός, Απελευθερωτικός αγώνας. Και σαν τέτοιος όπως πολλές φορές είδαμε στην επαναστατική ιστορία, απευθύνει ηχηρό κάλεσμα στην διεθνιστική αλληλεγγύη», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.
Στο μακροσκελές κείμενο της ανάρτησης σημειώνεται: «Πριν αρκετούς μήνες ένας σύντροφος, μέλος της συλλογικότητας, αποφάσισε να ενταχθεί στο Ιnternational Freedom Batallion, έναν απόλυτα εθελοντικό μηχανισμό που ανηκει στη δυναμη των Κουρδικων Μοναδων προστασιας του λαου (YPG) και να πολεμήσει από τις τάξεις του, υπερασπίζοντας μια δίκαιη υπόθεση αλλά και ένα κοινωνικό και πολιτικό πείραμα σε μια περιοχή που καθορίζει τις παγκόσμιες εξελίξεις. Να τα υπερασπιστεί ενάντια σε μια από τις πιο βάρβαρες εκδοχές εξουσίας.
Αυτό που γίνεται στο συριακό Κουρδιστάν, μακριά από το να εφαρμόζει κάποια γνωστή συνταγή, αντλεί την δυναμική του από αυτή ακριβώς την ιδιαιτερότητα. Μια καταπιεσμένη εθνική και πολιτιστική μειονότητα βρίσκεται στο επίκεντρο μιας εξέγερσης ενάντια στην δικτατορία που καταπιέζει και την ίδια, μιας εξέγερσης όμως που μετά από κάποια στιγμή ηγεμονεύεται από αντιδραστικά στοιχεία. Και σε αυτό το περιβάλλον, καταλήγει να παλεύει για την ύπαρξή της, για κάθε άτομο που την απαρτίζει ξεχωριστά, ενάντια σε μια καινούρια απειλή ολοκληρωτικής βαρβαρότητας και εξόντωσης».

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου