Μιχαλολιάκος: «Εμείς δεν θα γίνουμε συνένοχοι στην προδοσία της Μακεδονίας»

Ήταν αρχές του Οκτωβρίου του 2015, πριν δύο και πλέον χρόνια, όταν έλαβα την επιστολή του κ. Κοτζιά. Ήμουν μόλις λίγες εβδομάδες ελεύθερος, αφού είχε πλέον αρθεί ο περιορισμός μου κατ’ οίκον. Στην επιστολή του ο τότε και σήμερα υπουργός εξωτερικών, μου ζητούσε να προτείνω όνομα για τα Σκόπια, λες και το όνομα της Μακεδονίας είχε βγει στην πασαρέλα σα μοντέλο και έκανε κάθε κόμμα την πρότασή του! Διέγνωσα ότι πίσω από αυτήν την επιστολή υπήρχε ένα ολόκληρο σχέδιο και μία συγκεκριμένη στόχευση και για τον λόγο αυτό στις 16 Οκτωβρίου του 2015 από το βήμα της Βουλής έλαβα τον λόγο και είπα:

 ΒΟΥΛΗ - 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

“Κυρία Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, θα ήθελα πριν αναφερθώ στο παρόν νομοσχέδιο, να απαντήσω σε έναν Βουλευτή του λεγόμενου συνταγματικού τόξου, ο οποίος είπε ότι η δημοκρατία έχει τη μεγαλοψυχία να δίνει λόγο στους αρνητές της. Δεν είμαστε εδώ από τη μεγαλοψυχία κανενός. Είμαστε γιατί μας ψήφισαν σχεδόν τετρακόσιες χιλιάδες Έλληνες και Ελληνίδες εθνικιστές. Μάλιστα, έχει ιδιαίτερη σημασία να τονιστεί ότι ο πολιτικός αγώνας τον οποίο διεξαγάγαμε ήταν εναντίον όλων. Γιατί πράγματι εδώ μέσα σ’ αυτήν την Αίθουσα υπάρχουν δύο κόμματα: το «κόμμα» των πολιτικών κομμάτων, από την άκρα Αριστερά μέχρι πέρα, και η Χρυσή Αυγή.

Θα ήθελα προηγουμένως, επειδή δεν πιστεύω στη μυστική διπλωματία και επειδή εγράφη κατά κόρον στις εφημερίδες ότι στη διάρκεια της επισκέψεως του κυρίου Πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες συμφωνήθηκε η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, να αναφερθώ σε μια επιστολή την οποία μου απέστειλε ο αξιότιμος Υπουργός των Εξωτερικών κ. Κοτζιάς και στην οποία λέει: «Ως προς το εκκρεμές ζήτημα του ονόματος με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, όπως ανέφερα και κατά τη συνάντηση του ΕΣΕΠ, η ελληνική πλευρά εργάζεται με συνέπεια. Στο πλαίσιο αυτό και σε συνέχεια της ανταλλαγής απόψεων που είχαμε με τους εκπροσώπους των κομμάτων στην τελευταία συνεδρίαση, θα παρακαλούσα να μου γνωρίσετε τις απόψεις του κόμματός σας επί συγκεκριμένων ονομάτων».

Η Χρυσή Αυγή έχει συγκεκριμένη σαφέστατη και ξεκάθαρη θέση, την οποία, δυστυχώς, προδίδοντας τους ψηφοφόρους της, την πλειοψηφία των ψηφοφόρων της, δεν είχε στη διάρκεια της προηγούμενης διακυβερνήσεως της χώρας η Νέα Δημοκρατία. Κανένας συμβιβασμός για τη Μακεδονία μας! Το όνομα Μακεδονία ανήκει στην ελληνική ιστορία, ούτε σύνθετο, παράγωγο ούτε τίποτε. Αν η Κυβέρνηση αποφασίσει να προχωρήσει σε μια τέτοια λύση, μπορεί να έχει μαζί της τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα, όπως τα είχε την 14η Αυγούστου. Θα έχει, όμως, εναντίον της τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.”

 Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΟΤΖΙΑ

Στις θέσεις που διατύπωσα, τον Οκτώβριο του 2015 παραμένω σταθερός. Αξίζει όμως τον κόπο να δούμε τι απάντησε στην παρέμβασή μου ο υπουργός εξωτερικών Κοτζιάς, ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ είχε το θράσος να μας κατηγορήσει για έλλειψη… πατριωτισμού! Συγκεκριμένα και μέσα από τα πρακτικά της Βουλής ο Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ είπε: “Ουδέποτε φανταζόμουν ότι τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου θα υιοθετούσαν μια επίθεση που άρχισε η Χρυσή Αυγή. Όσον αφορά δε τη Χρυσή Αυγή, ακριβώς επειδή παραβίασε γιατί είναι άκρως απόρρητα αυτά τα έγγραφα-, τις διαδικασίες του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, λυπάμαι, αλλά δεν είμαι σε θέση να τους ξανακαλέσω. Έδωσαν έγγραφα στη δημοσιότητα, που θα χρησιμοποιηθούν από τρίτους. Κακώς. Δεν είναι καθόλου πατριωτική θέση, όπως διατείνονται ότι έχουν. Θα υπερασπιστώ τους θεσμούς στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.”

Πρώτ’ απ΄ όλα αυτό που ανέφερε ο υπουργός ότι τα έγγραφα αυτά ήταν απόρρητα, δεν είχε καμία βάση, γιατί εάν είχαν βάσει θα είχε σχηματιστεί μία ακόμα δικογραφία. Ήταν μια απλή επιστολή χωρίς διαβάθμιση! Τον ενόχλησε το γεγονός ότι έδωσα στην δημοσιότητα το ζήτημα γιατί ήταν και είναι ένοχος, όπως ήταν και είναι ένοχοι και οι παράγοντες των άλλων κομμάτων που σιώπησαν και έτσι φτάσαμε στην σημερινή κατάσταση.

Κύριε Κοτζιά, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι όλοι κρινόμαστε και μεγαλύτερος κριτής όλων μας είναι ο χρόνος, που δείχνει και τις αληθινές προθέσεις εκάστου. Μιλήσατε τότε, το 2015, για “πατριωτική εξωτερική πολιτική” και μας αποκλείσατε “δημοκρατικά” (λες και το υπουργείο ήτανε φέουδό σας!), απ’ το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής και να που φτάσαμε εδώ που φτάσαμε … Να συζητιούνται ονομασίες για τα Σκόπια όπως “Άνω Μακεδονία”, “Νέα Μακεδονία”, “Βόρεια Μακεδονία”... Ποιος είναι λοιπόν ο πατριώτης και ποιος ο εθνικός μειοδότης;

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου