Τι λέει ο άνθρωπας;;; Βρήκε από τι κινδυνεύει η... δημοκρατία!

«Το πολιτικό κατεστημένο έπεσε σε μια παγίδα, άφησε τη χάραξη πολιτικής και τη λήψη των αποφάσεων στα χέρια των τεχνοκρατών και των κακοηθών οργάνων μη εκλεγμένων συμβούλων» αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας σε άρθρο του.

Όπως αναφέρει ο πρωθυπουργός η μεγαλύτερη απειλή για τη Δημοκρατία είναι η αποξένωση-εκδικητικότητα των πολιτών, ακριβώς επειδή στα δύσκολα χρόνια της κρίσης οι αποφάσεις ελήφθησαν ερήμην τους από μη εκλεγμένα «κέντρα».

Ο κ. Τσίπρας κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα εάν απειλείται η Δημοκρατία μέσα από το αφιέρωμα των New York Times και του Euro2day.gr.

Όπως σημειώνει ο πρωθυπουργός: «Οι άνθρωποι άρχισαν να χάνουν την πίστη τους όχι μόνο στην πολιτική ηγεσία αλλά και στην ίδια τη Δημοκρατία» και «υπό αυτές τις συνθήκες οι εχθροί της Δημοκρατίας και των αξιών της, η άκρα Δεξιά, οι φασίστες και οι νεοναζί, τείνουν να κερδίζουν έδαφος στις κοινωνίες μας».

Καταλήγει στο συμπέρασμα πως βασικό προαπαιτούμενο για την εξάλειψη της απειλής, είναι η «επανατοποθέτηση» της εμπιστοσύνης στα χέρια των πολιτών. Επίσης, στην αποφασιστικότητα του λαού «να κάνουν τη χώρα τους καλύτερη για τους ίδιους και για τις επόμενες γενιές», και «ειδικά στην Ελλάδα που επανακτά το «κλειδί» της ανάπτυξης αφήνοντας πίσω την ύφεση».

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου