Οι ανήλικες γυναίκες στρατιώτες του Πακιστάν! (βίντεο)

Η Ντουρκανάι Μπανούρι είναι 13 ετών και φοιτά στη στρατιωτική ακαδημία γυναικών του Πακιστάν. Για την ακρίβεια είναι ένα από τα 70 κορίτσια που εκπαιδεύονται στο Κολέγιο "Cadet", την πρώτη στρατιωτική ακαδημία στη χώρα. Οι καθηγητές εκεί πιστεύουν ότι κάνουν την πιο ριζοσπαστική δουλειά που έχει γίνει εδώ και χρόνια σε ό,τι αφορά την ανατροπή στερεοτυπών και στην καταπολέμηση του σεξισμού στον επαγγελματικό χώρο.  
Και προφανώς λένε την αλήθεια: μέχρι το 2013, οι γυναίκες αποτελούσαν μόνο το 1% των ενόπλων δυνάμεων της χώρας και ποτέ από μη διοικητική θέση, ποτέ στα όπλα και στην πρώτη γραμμή, δηλαδή. Ωστόσο, επί πρωθυπουργίας Περβέζ Μουσάραφ τα πράγματα άλλαξαν και η Ayesha Farrooq έγινε η πρώτη γυναίκα πιλότος μαχητικού αεροσκάφους.  
Όλα αυτά στο Πακιστάν που, βάσει διεθνών στατιστικών, αυτή τη στιγμή παρουσιάζει τη χειρότερη δυνατή εικόνα σε ό,τι αφορά τη νομοθεσία έναντι των γυναικών, την εκπαιδευτική κατάρτιση και την επαγγελματική αφομοίωση τους και ενώ στη χώρα ισχύει ακόμη ο άγραφος κανόνας του γάμου ανηλίκων με ηλικιωμένους άντρες.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου