Οι δοφονόνοι τούρκοι βομβάρδισαν τη μονάδα υδροδότησης των Κούρδων στην Αφρίν

Ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε ένα δημοτικό σχολείο και μια μονάδα υδροδότησης στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία, όπως κατήγγειλαν την Τετάρτη οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) και μετέδωσαν συριακά κρατικά ΜΜΕ.

Μια πηγή από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις διέψευσε τις καταγγελίες, ωστόσο, οι Κούρδοι έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τη βομβαρδισμένη εγκατάσταση ύδρευσης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου των YPG Νούρι Μαχμούντ δήλωσε ότι ο τουρκικός στρατός και οι ισλαμιστές μισθοφόροι του χτύπησαν την κεντρική μονάδα υδροδότησης από την οποία εφοδιάζεται η πόλη της Εφρίν.

Τεχνικοί, όπως ανέφερε, προσπαθούν να επιδιορθώσουν τις ζημιές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά τη διάρκεια των επιδρομών επλήγησε και ένα δημοτικό σχολείο στο χωριό Μαϊντανκί, μία ημέρα νωρίτερα, χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι από τον βομβαρδισμό ισοπεδώθηκε τμήμα του σχολείου.

Από την πλευρά της και η ιστοσελίδα Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μετέδωσε ότι τουρκικά στρατεύματα προκάλεσαν καταστροφές στη μονάδα πόσιμου νερού, σε απόσταση 9 χλμ βορειοανατολικά της πόλης Εφρίν.

Η μονάδα υδροδότησης προμηθεύει πόσιμο νερό σε εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους και εκτοπισμένους στην ευρύτερη περιοχή της Αφρίν, σημειώνει το Συριακό Παρατηρητήριο.

Σε ερώτηση που τέθηκε σχετικά με τις πληροφορίες αυτές, η πηγή από τον τουρκικό στρατό απάντησε:

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δεν στοχοθετούν τέτοιου είδους εγκαταστάσεις». Οι φωτογραφίες όμως διαψεύδουν τους Τούρκους και επιβεβαιώνουν τους Κούρδους.

Χωρίς νερό η Εφρίν

Η κατάσταση για τους κατοίκους της συριακής πόλης Εφρίν επιδεινώθηκε καθώς έμειναν χωρίς πόσιμο νερό, όταν η κεντρική μονάδα υδροδότησης της πόλης επλήγη από τα πυρά του τουρκικού πυροβολικού, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti εργαζόμενος στη μονάδα.

«Τα θραύσματα έπληξαν τον εξοπλισμό στο κεντρικό κτίριο, με αποτέλεσμα ο σταθμός υδροδότησης να πάψει να λειτουργεί καθώς δεν μπορούσε να τροφοδοτήσει με πόσιμο νερό η Εφρίν» δήλωσε ο εργαζόμενος της μονάδας υδροδότησης, προσθέτοντας ότι στο χώρο της μονάδας εξερράγησαν πέντε βλήματα, ενώ ένα έκτο βλήμα που έπεσε στην κεντρική δεξαμενή δεν εξερράγη.

Ο υπάλληλος του σταθμού ανέφερε ότι από τα θραύσματα ενός βλήματος τέθηκαν εκτός λειτουργίας μερικά τμήματα της επιχειρησιακής διοίκησης στο κεντρικό τμήμα της μονάδας υδροδότησης.

Ένα βλήμα έπληξε την μονάδα χλωρίωσης πόσιμου νερού.

Το προσωπικό της μονάδας υδροδότησης δήλωσε στο Ria Novosti, ότι εξαιτίας των προβλημάτων αυτών θα επιδεινωθεί η κατάσταση των κατοίκων και το προσφύγων στην Εφρίν, προσθέτοντας ωστόσο ότι υπάρχουν μερικές δεξαμενές στην πόλη οι οποίες σε περίπτωση βλάβης μπορούν να καλύψουν ένας μέρος των αναγκών της πόλης σε πόσιμο νερό.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου