Τα ελληνοτουρκικά στη συνάντηση των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ Ελλάδας – Ισραήλ

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ΕΔ του Ισραήλ, Lieutenant General Gadi Eisenkot, συναντήθηκε με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναυάρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ. Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) του Ισραήλ, Lieutenant General Gadi Eisenkot, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, μετά από πρόσκληση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ. Η επίσημη τελετή υποδοχής του Lieutenant General Gadi Eisenkot έλαβε χώρα στο Στρατόπεδο “ΠΑΠΑΓΟΥ”. Κατά τις διμερείς επαφές συζητήθηκε το περιβάλλον ασφαλείας με έμφαση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Συζητήθηκε επίσης, η υφιστάμενη, διαρκώς βελτιούμενη, διμερής στρατιωτική συνεργασία και συμφωνήθηκε η περαιτέρω ενίσχυσή της στους τομείς της επιχειρησιακής και ατομικής εκπαίδευσης, των ειδικών δυνάμεων, της ανταλλαγής πληροφοριών και της κυβερνοάμυνας.
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στις τοποθετήσεις του, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι: -Το ευμετάβλητο σύγχρονο περιβάλλον απειλών, απαιτεί την ευρύτερη δυνατή ανάπτυξη διεθνών στρατιωτικών συνεργασιών, με σκοπό την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων ασφαλείας. -Οι Ελληνικές ΕΔ προωθούν και πραγματοποιούν ευρύ πλέγμα αμυντικής συνεργασίας με κράτη των Βαλκανίων, της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. -Η συνέχιση της υλοποίησης ασκήσεων και εκπαιδευτικών αντικειμένων και στα τρία Όπλα των ΕΔ, καθώς και στις ειδικές δυνάμεις, σε διμερές ή πολυμερές επίπεδο, θα προάγει περαιτέρω το ήδη υψηλό επίπεδο της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ. -Η συνεργασία του ΚΕΝΑΠ και των ΕΔ Ισραήλ επί εκπαιδευτικών αντικειμένων που άπτονται της θαλάσσιας ασφάλειας θα αποβεί αμοιβαίως επωφελής.
Ο Lieutenant General Gadi Eisenkot κατά την παραμονή του στο ΓΕΕΘΑ ενημερώθηκε επιπρόσθετα για την εθνική αμυντική πολιτική της Ελλάδας καθώς και για τα μείζονα θέματα και προτεραιότητες των Ελληνικών ΕΔ, ενώ επισκέφθηκε και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ), όπου ενημερώθηκε για την οργάνωση και λειτουργία του. Επίσης, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα, ο Ισραηλινός Αρχηγός επισκέφθηκε τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και το Μουσείο Ακρόπολης.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου