«Ανδρείος ο περί τον καλόν θάνατον αδεής»

Aπό το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής:

Με την συμπλήρωση επτά χρόνων από την ημέρα της υπέρτατης  θυσίας των δυο Ηρώων-συναδέλφων, Γεωργίου Σκυλογιάννη και Ιωάννη Ευαγγελινέλη, το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής, με τη συνεργασία του  Ομίλου  Φίλων Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, την Πέμπτη 1 Μαρτίου, τίμησε τη μνήμη των δολοφονημένων Συναδέλφων του, διοργανώνοντας και πραγματοποιώντας τελετή, στην οποία εψάλλη  επιμνημόσυνη δέηση, στο σημείο όπου άφησαν την τελευταία τους πνοή, με τα σώματα τους χτυπημένα από τους στυγνούς εγκληματίες τους οποίους καταδίωκαν.
Όπως κάθε χρόνο, μεταξύ άλλων, εκατοντάδες συνάδελφοι, αλλά και απλοί πολίτες, συγκεντρώθηκαν για να αποτίσουν τον ελάχιστο  φόρο τιμής που αρμόζει στους Ήρωες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, Ειδικούς Φρουρούς Γιώργο Σκυλογιάννη και ο Ιωάννη Ευαγελινέλη. Όπως κάθε χρόνο οι παρeβρισκόμενοι αναβιώσαμε την οδύνη της απώλειας των ηρώων μας, Γιώργου και Γιάννη. Όπως κάθε χρόνο, βρεθήκαμε εκεί για να φωνάξουμε «Αθάνατοι», για να τους πούμε ότι  η θυσία τους δεν έχει ξεχαστεί, για να δείξουμε ότι αποτελούν λαμπρό παράδειγμα για τους συνάδελφους τους.
Διατηρώντας άσβεστη τη μνήμη οι έχοντες παραλάβει την ιερή υπηρεσιακή παρακαταθήκη να συνεχίσουν το έργο τους , οιεν ενεργεία υπηρετούντες στις Ομάδες ΔΙ.ΑΣ, απέτισαν ύστατο φόρο τιμής , παρελαύνοντας μηχανοκίνητοι έμπροσθεν  του Μνημείου, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους και τον όρκο στη συνέχιση του έργου τους !!
Ο Πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ντούμας Βασίλειος εκφώνησε την κεντρική εγκάρδια ομιλία, παρακινώντας την κοινωνία και την πολιτεία να συμπαρασταθούν έμπρακτα στους συγγενείς των θυμάτων ηρώων μας, αναφερόμενος στην πρόσφατη δικαίωση και διορισμό 8 συγγενών με την ουσιαστική στήριξη του Γεν. Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Αναγνωστάκη Δημήτρη.
Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους  οι τραγικοί γονείς και συγγενείς των Συναδέλφων.
Επίσης τίμησαν με παρουσία τους εκπρόσωποι της Πολιτείας, πολιτικών κομμάτων και της Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου