Νέος αέρας στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών

Με καινούργιο πρόεδρο την επόμενη τριετία στοχεύει σε ενίσχυση της εξωστρέφειας Νέος αέρας πνέει στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών μετά την εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου της. Ο καινούργιος πρόεδρος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου την επόμενη τριετία αναμένεται να δώσουν έμφαση στην ενίσχυση της εξωστρέφειας του επιστημονικού μη κερδοσκοπικού σωματείου, που ιδρύθηκε το 1939. Το νέο σώμα που εξέλεξε η γενική συνέλευση των εταίρων έχει ως εξής:

Βασίλειος Ν. Πάππας (πρόεδρος), Γεώργιος Πουρνάρης (αντιπρόεδρος), Κωνσταντίνος Π. Χρήστου (γενικός γραμματέας), Αθανάσιος Μιχαηλίδης (ταμίας), Αδελαΐς Ισμυρλιάδου (έφορος Βιβλιοθήκης), Δημήτριος Γαρούφας (μέλος), Θεόδωρος Ι. Δαρδαβέσης (μέλος), Αθανάσιος Ε. Καραθανάσης (μέλος) και Βενιαμίν Καρακωστάνογλου (μέλος).

 Για την εξελεγκτική επιτροπή εξελέγησαν οι Βαρβάρα Μαστραντώνη, Νικόλαος Γιαννόπουλος και Κωνσταντίνος Λυκοτραφίτης.

Η Εταιρεία ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη από επίλεκτα μέλη της κοινωνίας της πόλης, τα οποία ανήκαν στον πνευματικό και εμπορικό κόσμο της χώρας, και έκτοτε η λειτουργία της είναι αδιάκοπη. Από την ίδρυσή της, στρατηγικός στόχος της ήταν η υπεράσπιση και η ανάδειξη της ελληνικότητας της Μακεδονίας. Αναφερόμενος στους στόχους της περιόδου 2018-2021, ο νέος πρόεδρος Β. Πάππας υπογραμμίζει: «Η νέα διοίκηση συνεχίζει την ίδια διαδρομή που χάραξε η Εταιρεία με την εμβληματική παρουσία της επί περίπου έναν αιώνα στη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία μας γενικότερα, και εστιάζει, μεταξύ άλλων, στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και της σύγχρονης ηλεκτρονικής υποδομής, στην ψηφιοποίηση του σπάνιου εντύπου, στην περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων με τον Ελληνισμό της διασποράς». Το 2016, με την ίδρυση του Δικτύου Επικοινωνίας Ομογενών Μακεδόνων (ΔΕΟΜ) ως αναπόσπαστου τμήματός της, η ΕΜΣ ενεργοποίησε εκ νέου τη στοχοθεσία του παλαιού Κέντρου Απόδημων Μακεδόνων. H Εταιρεία στεγάζεται σε ένα από τα καλύτερα κτιριακά συγκροτήματα της Ευρώπης και από τα πιο εμβληματικά της Θεσσαλονίκης. Εκεί βρίσκεται και η βιβλιοθήκη της, με περίπου 80.000 τόμους. Η πινακοθήκη λειτουργεί στον έκτο όροφο και διαθέτει 920 έργα στη μόνιμη συλλογή της.

 dimokratianews.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου