Στρατηγός Κωσταράκος: Συγχαρητήρια στον διοικητή και την φρουρά της Ρω

Μία εξαιρετική και κυρίως έγκυρη τοποθέτηση αναφορικώς με το πρόσφατο περιστατικό στη νησίδα Ρω ήλθε πριν το βράδυ της Τετάρτης από τον Πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ενώσεως Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, ο οποίος στο παρελθόν πριν από την εκλογή του στο συγκεκριμένο αξίωμα, είχε διατελέσει για πολλά χρόνια Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και – πιο πριν – Διοικητής της 96 ΑΔΤΕ της Χίου, επομένως γνωρίζει ΑΡΙΣΤΑ το θέμα από κάθε άποψη!
Μια τοποθέτηση που συνοδευόταν από τα συγχαρητήριά του για τον Διοικητή και την φρουρά της Ρω, καθώς επίσης και με τη διαπίστωση ότι ο ΕΣ, οι Ελληνικές ΕΔ έχουν ένα εξαιρετικό επίπεδο νέων αξιωματικών και υπαξιωματικών.
Ας δούμε λοιπόν τι έγραψε ο Στρατηγός Κωσταράκος πριν από λίγα λεπτά στον «τοίχο» του στο facebook.
«Επειδή στα ΜΜΕ εκφράζονται διαρκώς απο ειδικους και μη, υποκειμενικές αποψεις για το γεγονός στη ν. Ρω, νομιζω οτι πέρα απο τις προσωπικές αποψεις του καθενός, και σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, τα στρατιωτικά τμήματα στις νησίδες-βραχονησίδες εξουσιοδοτουνται να κάνουν χρήση του οπλισμού τους εκτελώντας προειδοποιητικές βολές προς αναχαίτιση οποιασδήποτε προσπάθειας αποβίβασης απο τον αέρα ή την θάλασσα. Οι υπερασπιστές των νησιών δεν μπορούν να αξιολογήσουν ποιος παραβιάζει ή όχι τον εθνικό εναέριο χώρο. Και ούτε τους ενδιαφερει. Φυλάνε το νησί και απαγορεύουν την αποβίβαση σε οποιονδήποτε δεν ειναι εξουσιοδοτημένος γιαυτό απο αέρα η θάλασσα, η δεν προσεγγιζει με εμφανή τροπο χωρίς να κρύβεται ή να προσπαθεί να αποφύγει τον εντοπισμο και την αναγνώριση. Συνεπώς συγχαρητήρια στη φρουρά και στο Δκτή της που έκαναν το καθήκον τους οπως προβλέπεται και οπως ζητάμε απ αυτούς να κάνουν. Εχουμε και πρέπει να εχουμε νέους Αξκούς και Υπξκούς σωστά εκπαιδευμένους με δυνατότητα άμεσης λήψης αποφασεων στρατηγικού πλεον επιπέδου, που ενεργουν αμεσα και αποφασιστικά, με την απαραίτητη πρωτοβουλία, μέσα στο σωστό θεσμικό πλαίσιο και σύμφωνα με τις ισχύουσες διαταγές».

parapolitika.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου