Πολύ σοβαρό: Τουρκαλάδες προσπάθησαν να πιάσουν όμηρο Έλληνα ψαροντουφεκά!

Ακόμα ένα σκηνικό έντασης, από τα πολλά που επιχειρούν κατά καιρούς οι Τούρκοι στην ευρύτερη περιοχή των Οινουσσών, φέρεται να σημειώθηκε την Τετάρτη (03/10) με πρωταγωνιστή ένα ψαροντουφεκά από τη Χίο. Ο ψαροντουφεκάς, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει, βρίσκονταν στα ελληνικά χωρικά ύδατα όταν τον προσέγγισε σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής από τον οποίο ζήτησε τα στοιχεία του, θεωρώντας ότι βρίσκεται επί τουρκικών χωρικών υδάτων.
Όπως μεταδίδει το politischios.gr, όταν αυτός αρνήθηκε, επιχείρησαν να δέσουν το σκάφος του με το σκάφος του τουρκικού Λιμενικού και να τον τραβήξουν στη τουρκική πλευρά. Όταν και αυτό δεν κατέστη δυνατό, σύμφωνα με τη μαρτυρία του ψαροντουφεκά τότε επιχειρήθηκε να ανατρέψουν το σκάφος του αλλά και πάλι ανεπιτυχώς. Η άμεση ανταπόκριση του Λιμενικού Σώματος της Χίου είχε ως αποτέλεσμα την άμεση απομάκρυνση των Τούρκων και την ασφαλή λήξη του περιστατικού για τον «πρωταγωνιστή» του θερμού επεισοδίου.
Σύμφωνα με το politischios.gr ο νεαρός ψαροντουφεκάς έγραψε στο Facebook: «Σήμερα πήγα ένα διαφορετικό ψαροτούφεκο. Ένα ψαροτούφεκο που Τούρκοι πήγαν να μου πάρουν τα στοιχεία! Μετά από λίγο πήγαν να με δέσουν και να με πάρουν μαζί τους!!! Και στο τέλος ίσως πήγαιναν να με ανατρέψουν ή να με εμβολίσουν!!! Αν δεν ήταν το λιμενικό μας εκεί ποιος ξέρει που θα ήμουν; (Για αυτούς που ξέρουν και ασχολούνται ήμουν στην Βάτο). Μάλλον ούτε το χόμπι μας δεν μπορούμε να κάνουμε σε αυτή την χώρα...».

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου