Δεκάδες οι τζιχαντιστές που δραπέτευσαν από τις φυλακές των Κούρδων στην Συρία!

Μετά την αποχώρηση των Αμερικανών στρατιωτών από τη Συρία και την έναρξη των εχθροπραξιών στην περιοχή, άνοιξαν οι φυλακές των Κούρδων στις οποίες κρατούνταν μεγάλος αριθμός τζιχαντιστών.

 Σύμφωνα με πηγή του Δημοκρατικού κόμματος, ο ίδιος ο Πλανητάρχης έδωσε αυτήν την πληροφορία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, λιγότεροι από 100 τζιχαντιστές κρατούμενοι του Ισλαμικού Κράτους δραπετεύσαν από τις φυλακές. Η ίδια πηγή δήλωσε ότι ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ επιβεβαίωσε τον αριθμό αυτό, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει αν αυτοί που δραπέτευσαν ήταν οι λιγότερο επικίνδυνοι μεταξύ των κρατούμενων τζιχαντιστών.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο ηγέτης της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στην Γερουσία Τσακ Σούμερ πίεσε τον Έσπερ για το αν η Τουρκία ή η Συρία έχουν διασφαλίσει ότι οι τζιχανστιστές κρατούμενοι που απομένουν θα παραμείνουν στην φυλακή. Ο Έσπερ από την μεριά του, είπε στα μέλη του Κογκρέσου πως δεν έχει αναφορές για κάτι τέτοιο από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου