Ο Ελληνισμός της Αυστραλίας τιμά την επέτειο το ΟΧΙ

Εορταστικές εκδηλώσεις για την ιστορική επέτειο θα πραγματοποιηθούν και φέτος στην ελληνική παροικία της Αυστραλίας. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε κάποιες από αυτές.
Μελβούρνη
Σάββατο, 26 Οκτωβρίου δέηση στον ναό Κυρίλλου και Μεθοδίου Preston (2 Yann St., Preston), προς τιμήν του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης, Αγίου Δημητρίου.
Η Ένωση Ενοριών και Κοινοτήτων Μελβούρνης και Βικτώριας θα εορτάσει την ιστορική επέτειο του «ΟΧΙ» Κυριακή, 27 Οκτωβρίου, στην Ιερά Μονή Άξιον Εστί με πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Μετά το τέλος της δοξολογίας θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων στο προαύλιο της Μονής. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με δεξίωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Μονής.
Τη Δευτέρα, ανήμερα της επετείου της 28η Οκτωβρίου το Παράρτημα Hellenic RSL, μετά τη Δοξολογία στον ιερό ναό Αγίου Ευσταθίου, (221 Dorcas Street, South Melbourne) έχει προγραμματίσει στις 12μμ. καταθέσεις στεφάνων στο Αυστραλο-Ελληνικό Μουσείο και τη 1μμ. στο Shrine of Remembrance. Μετά το τέλος της τελετής θα παρατεθεί γεύμα στην αίθουσα του Παραρτήματος.
ΣίδνεϊΚυριακή, 27 Οκτωβρίου, η ΑΧΕΠΑ Νέας Νότιας Ουαλίας διοργανώνει εκδήλωση στο Hyde Park του Σίδνεϊ, προς τιμήν των Ελλήνων και Αυστραλών ηρώων που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου πολεμώντας ενάντια στις ναζιστικές δυνάμεις.
Μπρίσμπαν
Οι εορταστικές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν Δοξολογία στον ιερό ναό Παναγίας της Θεοτόκου (Παναγίτσας) και κατάθεση στεφάνων στο Κενοτάφιο που βρίσκεται στο προαύλιο της εκκλησίας.
Αδελαΐδα
Η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νότιας Αυστραλίας θα τιμήσει την ιστορική επέτειο με Δοξολογία στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Κυριακή, 27 Οκτωβρίου. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων στο Κενοτάφιο που βρίσκεται στο προαύλιο του ναού.

Πηγή: neoskosmos.com

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου