Ξεσηκωμός Ποντίων: Θέλουν να δώσουν το όνομα του σφαγέα Κεμάλ σε κεντρική πλατεία του Αμβούργου!

Ξεσηκώθηκαν οι Πόντιοι του Αμβούργου μετά την απόφαση του δήμου της γερμανικής πόλης και με τη στήριξη τριών κομμάτων της χώρας να δώσει σε κεντρική πλατεία το όνομα του Μουσταφά Κεμάλ.

Σε επιστολή που απέστειλε η Ένωση Ποντίων Αμβούργου και Περιχώρων προς την ελληνική πρεσβεία του Βερολίνου, την ελληνική κυβέρνηση, την Προεδρία της Δημοκρατίας, τη Βουλή των Ελλήνων και το Δήμο Αμβούργου τονίζει ότι πρόκειται για πράξη καθύβρισης χιλιάδων νεκρών της Γενοκτονίας στην Τουρκία και χαρακτηρίζουν τον Μουσταφά Κεμάλ ως δολοφόνο βρεφών, νηπίων και ανυπεράσπιστων αθώων. Παράλληλα, κάνουν λόγο για πολιτικές σχέσεις μεταξύ του Ναζισμού και του Κεμαλισμού και καλούν όλα τα δημοκρατικά σε Ελλάδα και Γερμανία να λάβουν θέση, ώστε «να αποφευχθεί έστω την ύστατη στιγμή αυτό το ΄΄Κεμάλειο Άγος΄΄ που θα στιγματίσει την εποχή μας».

Η ανακοίνωση της Ένωσης Ποντίων Αμβούργου και Περιχώρων είναι η εξής: 

«To ΔΣ της ένωσης Ποντίων Αμβούργου και περιχώρων με συναισθήματα έκδηλης έκπληξης, οργής και απέχθειας, ενημερωθήκαμε αρμοδίως ότι ο Δήμος του Αμβούργου με την στήριξη τριών κομμάτων του Γερμανικού Κοινοβουλίου CDU-SPD-FDP, αποφάσισε να ονοματοδοτήσει κεντρική πλατεία του Αμβούργου προς τιμήν του Γενοκτόνου Μουσταφά Κεμάλ κατά παράβαση κάθε ηθικού νόμου σε βαθμό πράξεως καθύβρισης χιλιάδων νεκρών της Γενοκτονίας στην Τουρκία. Η απόδοση τιμών σε δολοφόνο βρεφών, νηπίων, ανυπεράσπιστων αθώων, εντός της Γερμανικής επικρατείας δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθεί καθώς οι σχέσεις του Ναζισμού με τον Κεμαλισμό ήταν αδιάσπαστες και ιστορικά πασίγνωστες. Γνωστή ήταν επίσης η μεγάλη εκτίμηση του καταστροφέα της Ανθρωπότητας Αδόλφου Χίτλερ προς τον Μουσταφά Κεμάλ και οι συνακόλουθες πολιτικές σχέσεις των δύο απάνθρωπων ιδεολογιών του ΝΑΖΙΣΜΟΥ και ΚΕΜΑΛΙΣΜΟΥ. Υπό την έννοια αυτή θεωρούμε την κίνηση αυτή του Δήμου Αμβούργου αδιανόητη ειδικά σε μια περίοδο που η Τουρκία έχει προχωρήσει σε πράξεις Εθνοκάθαρσης και αλλαγής δημογραφικών χαρακτηριστικών στην Βόρεια Συρία δικαιώνοντας όλους αυτούς που έχουν πει ότι η Τουρκία «δεν έχει Ιστορία αλλά ποινικό μητρώο». Καλούμε όλα τα δημοκρατικά κόμματα σε Ελλάδα και Γερμανία να λάβουν θέση και σε συνεννόηση των δύο κυβερνήσεων να αποφευχθεί έστω την ύστατη στιγμή αυτό το «Κεμάλειο Άγος» που θα στιγματίσει την εποχή μας. Ο σύλλογός μας θα πράξει το παν για την άρση αυτού του όνειδους και ζητά την στήριξη όλων των φορέων, συλλόγων και κοινοτήτων απανταχού της γης. Οι Κεμάλ και Χίτλερ δεν έχουν καμιά θέση στις πλατείες της Ευρώπης!».

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου