Λύσσαξαν καθηγητάδες γιατί οι μαθητές δεν "τρώνε" πια το παραμύθι του Πολυτεχνείου!

Ως είθισται επί μεταπολιτεύσεως, αυτές τις μέρες αρχίζει ξανά να προβάλλεται το παραμύθι του Πολυτεχνείου. Ότι δηλαδή έριξε την Χούντα (ενώ το μόνο που έκανε ήταν να ρίξει τον Παπαδόπουλο και να φέρει τον Ιωαννίδη), πάλεψε για ψωμί-παιδεία- ελευθερία και άλλα τέτοια... ηρωικά, με τα οποία μας φλόμωσαν τόσα χρόνια οι αυτοαποκαλούμενοι αριστεροί.

 Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια η ιδεολογική δικτατορία και το μονοπώλιο των "δημοκρατικών δυνάμεων" έχει αρχίσει να σπάει και οι νέοι μας καταλαβαίνουν πόσο μεγάλο ψέμα είναι ο μύθος του Πολυτεχνείου. Πως όμως να το αντέξουν αυτό τα... προοδευτικά αντανακλαστικά των καθηγητάδων; Αυτό συνέβη και στην Κόνιτσα, που τα συνθήματα σε σχολείο, που καταρρίπτουν το παραμύθι του μεγαλύτερου παραμυθιού της σύγχρονης Ελλάδας, έβγαλε από τα ρούχα τους, τους συνδικαλιστές καθηγητάδες που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ενταγμένοι στην αριστερά.

Μέχρι και ανακοίνωση έβγαλε η ΕΛΜΕ Ιωαννίων, αναφέροντας: 

Καταδικάζουμε την αναγραφή φασιστικών συνθημάτων σε τοίχους σχολείου

 Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ–Ι καταγγέλλει την εισβολή αγνώστων στο Λύκειο της Κόνιτσας με σκοπό την αναγραφή φασιστικών συνθημάτων και συνθήματα μίσους στους τοίχους του σχολείου. Ενόψει των εορτασμών του πολυτεχνείου κάποιοι επιμένουν να διαστρεβλώνουν την ιστορία και με αυτόν τον ακραίο τρόπο δείχνουν την εναντίωσή τους στον εορτασμό της επετείου της εξέγερσης των Φοιτητών ενάντια στη Χούντα των Συνταγματαρχών. Συγχαίρει παράλληλα την ετοιμότητα και την αντίδραση μαθήτριας η οποία με δημόσια τοποθέτησή της δήλωσε τη διαφωνία της τόσο με την ενέργεια αυτή, όσο και με το περιεχόμενο των συνθημάτων. Ο εκπαιδευτικός κόσμος έχει καθήκον να υπερασπίζεται τα δημοκρατικά ιδεώδη, να αντιπαλεύει με όλο του το είναι το φασισμό και τους εκφραστές του, να αγωνίζεται για την ελευθερία και την ειρήνη και να προωθεί τις αξίες της αλληλεγγύης, της συναδέλφωσης και την ελευθερία του λόγου. Την ώρα που ο φασισμός κάνει την επανεμφάνισή του, οποιαδήποτε ανοχή σε οπαδούς και υμνητές του είναι επικίνδυνη. Η παιδεία αποτελεί το ανάχωμα που μπορεί να αντιμετωπίσει και να εξαλείψει φασιστικές νοοτροπίες και συμπεριφορές, συμπεριφορές που προσβάλλουν και ακυρώνουν την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη. Ως σωματείο, τέλος, δηλώνουμε ότι θα είμαστε απέναντι σε κάθε τέτοια ενέργεια ατόμων που σκοπό έχουν να εκφράζουν φασιστικές αντιλήψεις.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου